24/30 | All the handsome men are as they say

Згадався мені тут недавно сьомий клас, коли до нас прийшов черговий новий вчитель з англійської. Так от, з тим вчителем ми час від часу розучували різні популярні пісні. Але найбільше мені запам’яталися дві: пісня з “Титаніка” (тому що я на той момент фільму не бачила і поняття не мала, яка там мала бути мелодія; досі трохи ніяково за те, як я тоді не признавалася і з покерфейсом продовжувала фальшивити, поки вчитель дратувався і не розумів, чому в нас не виходить гарно заспівати). А другу пісню я знала і слухала постійно по MTV та VIVA, зокрема завдяки сестрі, в якої музичні канали та радіо були в режимі нон-стоп. Марта й досі продовжує дбати про мої музичні смаки та постійно знайомить з новими-старими виконавцями, скидаючи в скайп посилання на ютуб.

Так от, що то була за пісня? Хто здогадається? Підказую, що назва цього допису – це рядок із пісні, але трохи модифікований, щоб було.. кхем.. пристойно. Справжній текст ми все одно знали, але так було навіть веселіше. А пісня була Supreme – Robbie Williams.

Недавно я вирішила її переслухати та зрозуміла, що слова і сам зміст там набагато складніший, ніж мені пам’яталося з сьомого класу. Якщо чесно, я навіть не пам’ятаю, чи ми тоді ту пісню перекладали. Якщо й так, то ми складними словами та ідіомами зовсім не заморочувалися, і то було добре. Я ще потім окремо про це напишу, але навіть якщо з тексту пісні зрозуміло 30-40%, ніколи не можна робити з того проблеми. Набереться критичний багаж знань і буде зрозуміло 60%, 80%, а потім і всі 100%.

Кому цікаво, повний текст пісні можна подивитися тут.

4 thoughts on “24/30 | All the handsome men are as they say

      1. Пам’ятаю як в третьому класі мої батьки прийшли з батьківських зборів і питали в мене чи я знаю хто такі “гомики”, бо в нашому класі в той час пішов тренд так називати одне одного.

        Думаю освіта ще нікому не шкодила. 🙂 Переважно шкодить недостатня освіта.

        Подобається

        1. В мене в школі було щось схоже, але аж такої уваги ніхто на то не звертав.

          Освіта безперечно потрібна, саме тому я вчу своїх учнів в будь-якій незрозумілій ситуації гуглити. =)

          Подобається

Залишити коментар